Logo_Pegawai Penerangan S41-01

"Tak tahu nak prepare apa untuk Exam Online PEGAWAI PENERANGAN S41 sesi 17 APRIL ini? Kalau tak prepare memang susah nak lulus exam tu!"

( Usah risau. Anda berada di tempat yang betul! )

Huraian format TERKINI 2017! Jangan guna rujukan tahun lepas. Lapuk!

Nota ringkas untuk bantu persediaan pantas anda. Anda jimat 36 jam!

Contoh soalan peperiksaan yang biasa ditanya sebelum ini.

Soalan Seksyen A diberikan contoh untuk pelbagai skop. Jadi anda jelas bagaimana soalan ditanya

Seksyen B diberikan contoh + cara penyelesaian!

Muatturun PREVIEW COPY - Percuma untuk anda!

Sejak tahun 2009, pakej rujukan daripada Tim Infokerjaya telah membantu lebih 78,000 graduan seluruh negara dalam kerjaya terutamanya peperiksaan bertulis kemasukan kerajaan.

Atas permintaan dan desakan calon, kami buka jualan ini tetapi HANYA UNTUK 4 HARI SAHAJA! Anda harus ucapkan terima kasih untuk mereka yang menghantar email desakan kepada kami;

Persoalannya, kenapa CALON REQUEST daripada TIM INFOKERJAYA? Kami tinggalkan soalan ini untuk anda jawab dengan Mata Hati anda...

Ok, ini sebabnya.. Exam S41 yang terakhir adalah pada tahun 2014.. dan mereka guna rujukan Tim Infokerjaya!

... ini antara mereka yang lulus sesi Exam Pegawai Penerangan yang lalu. Tahun 2017 ini tahun anda pula

Impian anda untuk bergelar PEGAWAI PENERANGAN semakin hampir!

Anda dan boleh mula berangan. Tak salah! Ianya akan membawa anda ke satu 'feel' yang akan menyemarakkan semangat kita! Tapi AWAS! Jangan jadi Mat Jenin. Berangan tanpa tindakan selanjutnya.

Berangan sampai jadi! Biar sampai anda berjaya jadi PEGAWAI PENERANGAN!

Anda kena sedar yang anda sedang bersaing dengan RIBUAN CALON yang lain. Jika tanpa persediaan, peluang anda kekal sama dengan calon yang lain. Apa yang anda kena buat adalah, tingkatkan peluang kejayaan anda. Buat sesuatu yang calon lain tak buat.

Anda boleh lihat testimoni di atas. Itu semua perkongsian tanpa edit. Kami snapshot dan bagi anda baca. Tujuannya hanya satu, kami nak anda tahu yang peluang untuk anda lulus sebenarnya ada..

... dengan syarat anda buat apa yang mereka buat! Sebab apa yang mereka buat dah bawa kejayaan kepada mereka tempoh hari

Hadir dengan persediaan bukan dengan angan-angan!

Kami tahu, anda ada impian dan anda juga tahu keluarga anda ada impian. Mak, ayah dan pasangan anda nak lihat anda berjaya. Anda juga nak lihat mereka senyum dan bangga dengan kejayaan anda. Peluang dah ada di depan anda. Gunakan sepenuhnya. Buat persediaan semaksimum mungkin, melebihi calon-calon lain

Ini yang anda perlukan. Telah membantu calon lalu LULUS

40++ NOTA RINGKAS

Nota ringkas untuk bantu persediaan pantas anda. Anda jimat 36 jam! Anda tak ada banyak masa lagi!

MAKLUMAT FORMAT 2017!

Huraian format TERKINI 2017! Jangan guna rujukan tahun lepas. Lapuk!

SKOP SOALAN LALU

Contoh SKOP soalan peperiksaan yang biasa ditanya sebelum ini. Idea untuk anda!

CONTOH SOALAN SEKSYEN A

Soalan Seksyen A diberikan contoh untuk pelbagai skop. Jadi anda jelas bagaimana soalan ditanya

CONTOH SOALAN SEKSYEN B

Seksyen B diberikan contoh + cara penyelesaian! Seksyen ini banyak bunuh calon!

Jika Anda SERIUS Nak LULUS, Rujukan ini Untuk ANDA!

Semua komponen adalah EBOOK (file PDF). Anda akan diberikan akses ke laman download selepas pembelian diterima (24-48 jam)
Beza antara calon GAGAL temuduga dan BERJAYA temuduga adalah PERSEDIAAN + KEYAKINAN mereka. Jika tak bersedia bagaimana nak yakin? Jika persediaan salah pun bakal membunuh peluang kejayaan anda. Anda bernasib baik kerana 'terjumpa' dan sampai ke laman ini. Tim Infokerjaya tak janji apa-apa tetapi apa yang kami nak anda tahu, kami telah membantu lebih 78,000 graduan sejak tahun 2009... dan tahun ini kami nak bantu anda pula!

Tepuk dada tanya hati, nak hadir temuduga dengan penuh keyakinan dan persediaan atau sekadar nak hadir 'mencuba nasib'... PILIH untuk berjaya bukan hanya mencuba nasib!

Ambil Peluang Ini, buat persediaan sebaik mungkin!

Lihat ini.. Ada yang dah GAGAL berkali-kali juga sebelum berjaya akhirnya..

Beli Sekarang atau MENANGIS Nanti

Beli atau tidak, itu pilihan anda. Rujukan yang dah bantu calon sebelum ini lulus kini berada di depan mata anda.
Untuk kejayaan anda,
Tim Infokerjaya
P.S. Hanya yang serius nak berjaya akan nampak peluang ini dan mereka ini tak ramai.
P.P.S. Kami doakan anda termasuk dalam mereka yang nampak peluang ini kerana apa yang kami kongsikan adalah dari pengalaman kami bersama calon sejak tahun 2009. Jadikan tahun 2017 ini tahun untuk anda berjaya jawat jawatan PEGAWAI PENERANGAN S41 ini!

Soalan Lazim

Tipu je ni! Boleh percaya ke?
Kami sudah lama berada di internet melalui Blog (rujukankerjaya.com), FORUM (SembangKerjaya.com) mahupun FACEBOOK (Tim Infokerjaya) dan telah banyak membantu lebih 78,000 graduan sejak tahun 2009 - 2016. Anda boleh cari kami di sana dan berdiskusi di sana juga.

Adakah ini soalan bocor dari SPA?
Tidak, tiada soalan bocor atau 'sumber dalaman'. Ianya adalah hasil penelitian dan kajian Tim Infokerjaya sendiri. Soalan-soalan tidak boleh didedahkan kerana tertakluk kepada Akta Rahsia Rasmi (OSA) tetapi kami sebolehnya memberikan soalan-soalan yang seakan soalan sebenar bagi memberi gambaran jelas kepada calon

Bila buku saya akan diposkan?
Tiada buku yang akan diposkan.Ianya adalah ebook dalam versi PDF, anda perlu download ke komputer anda dan membacanya atau boleh terus print

Bila saya akan dapat akses ke laman download?
Selepas penghantaran bukti pembayaran, ianya akan diproses maksimum 48 jam, biasanya dalam tempoh 24 jam. Pastikan anda REPLY EMAIL pembelian dengan attach bukti pembayaran untuk pembelian anda diproses

Apa saya akan dapat bila dah bayar?
Ada beberapa pakej diberikan selepas anda klik button belian. Anda akan dapat semua perkara yang dinyatakan di laman jualan bergantung kepada pakej mana yang anda pilih.

File PDF tak dapat dibuka/dibaca
Maknanya anda tiada perisian Adobe Reader, anda boleh dapatkan secara percuma di http://get.adobe.com/reader/

Saya tak boleh buka file yang dimuatturun
File yang didownload adalah dalam format .ZIP, anda perlu ada software Winzip atau Winrar untuk 'extract' atau 'unzip' file tersebut. Biasanya anda boleh extract terus. Jika tidak boleh, sila dapatkan software ini secara percuma di http://www.7-zip.org/download.html

Bagaimana untuk saya hubungi Tim Infokerjaya
Anda boleh email terus ke support@rujukankerjaya.com
DISCLAIMER
(Dikeluarkan pada 10 APRIL 2017)
Seluruh kandungan Pakej Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Penerangan S41 ini adalah hakmilik di bawah tanggungjawab Infokerjaya PLT. Ianya diterbitkan untuk tujuan perkongsian maklumat dan sayugianya diingatkan yang kandungan Pakej ini tidak boleh dianggap nasihat professional dan kami tidak bertanggungjawab atas sebarang liabiliti kerugian dan kerosakan hasil daripada maklumat dalam Pakej ini. Infokerjaya PLT sedaya upaya menyampaikan maklumat yang tepat, namun jika ada kesalahan atau maklumat yang sudah tidak relevan, ia adalah diluar jangkauan kami. Semua maklumat dalam "Pakej Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Penerangan S41" adalah untuk tujuan informasi dan BUKAN SOALAN BOCOR daripada Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) dan Infokerjaya PLT bukan agensi/badan/berkaitan dengan SPA. Ianya disusun untuk tujuan pendidikan dan memberikan gambaran kepada calon mengenai peperiksaan dan persediaan peperiksaan Online Pegawai Penerangan S41
© Infokerjaya PLT 2009 - 2017 - All Rights Reserved